Teamtänk ledde till storslam för Niklas och hans företag

Årets arbetsplats och årets företagare – Maskintillbehör i Grums, hittar vi mitt i naturen ute i Lång.
– Här hjälps vi åt som ett team för att hitta lösningar och jag vill att de anställda och kunderna ska känna att de blir bra bemötta, säger Niklas Karlsson.

Det blev storslam för Niklas Karlsson och hans företag på årets näringslivsgala för företagarna i Grums kommun. Bakom framgångarna ligger hårt arbete och ett genomgående kvalitetstänk hos personalen.
– Genom att alla vill göra ett så bra jobb som möjligt så kan vi hålla en väldigt hög och jämn kvalité, säger Niklas.

Bygger ut lokalerna

Företaget har varit i Niklas ägo sedan 2007 och rodde nyligen iland två stora ordrar. Nu planeras det för fullt för utbygge av de befintliga lokalerna ute i Lång.
– Vi ska bygga en monteringshall för nya maskiner och en spolhall.

Filial i Stockholm

Niklas har även funderingar på att starta upp en filial i Stockholm.
– Basen får vara kvar i Grums, det är bra reklam för Grums det! Jag kan inte tänka mig att vara någon annanstans än här. Visst har det funnits funderingar kring att eventuellt flytta företaget in till centrala Grums, men vi har investerat för mycket i våra lokaler här så vi blir kvar här ute, säger Niklas medan han går över gårdsplanen och visar maskinerna.

För att utvecklas som ledare har Niklas deltagit i en ledarskapsutbildning.
– Det har hjälpt mig att se helheten och tänka framåt – att kunna delegera och på så vis föra vidare kunskapen till de anställda är viktigt. Vi är ett riktigt bra gäng här men det har varit riktigt svårt att få tag på personal ibland. Men tycker man om att arbeta med händerna och skruva så går det att få resten att fungera. Det viktigaste är att det är rätt person som fungerar bra tillsammans med resten av gänget, säger Niklas och fortsätter:
– Det ser väldigt ljust ut framöver och vi fortsätter att jobba på